Laatste nieuws

Namen van de velden

De velden rondom de hoeves van De Hoof zijn genoemd naar vroegere plaatsen uit de buurt. Veel van deze namen zijn al eeuwen oud... Lees verder

Namen van de hoeves

De Hoof bestaat uit vier hoeves. De groepsaccommodaties 'De Vaarsche Hoef', 'Hoeve Nolleken', 'Hoeve Ter Hofstad' en het zalencentrum 'Hoeve Schoot' zijn vernoemd enkele middeleeuwse hoeves die vroeger in de nabijheid... Lees verder

Aanleg natuur bij De Hoof

EVZ De Kleine Aa aangrezend aan De Hoof (in 2010)Rondom De Hoof gebeurt er van alles. In het oosten grenst De Hoof aan de Ecologische VerbindingsZone (EVZ) de Kleine Aa. Aan de noordgrens van De Hoof wordt een cluster van landgoederen gerealiseerd. Een belangrijk onderdeel hiervan is de aanleg van 35 ha openbare natuur.

Coulissenlandschap

Geheel in stijl met de bebouwing is het buitenterrein ingericht als een authentiek coulissenlandschap. Een coulissenlandschap is een halfopen landschap, dat door de beplanting en bebouwing het karakter heeft van een toneel met coulissen. Bij beplantingen moet u denken aan houtwallen en heggen.

Ecologische natuurvijver

Ecologische vijverOp de grens van ons terrein en de ecologische verbindingszone (EVZ) De Kleine Aa, is een natuurzone. Op de rand van deze natuurzone liggen twee in elkaar overlopende ecologische bergingsvijvers. De vijvers spelen een rol in de natte hydrologische natuur waar de EVZ een deel van uitmaakt. Ze zorgen voor de berging van het regenwater van De Hoof. Aan de vijvers is een leuk grasveldje. Een prima plek om aan het water te recreeren!